עיסוי שוודי ועיסוי רקמות עמוק הם שני סוגים פופולריים של טיפולים בעיסוי. יש ביניהם קווי דימיון ויחד עם זאת הם שונים זה מזה בכמה היבטים- בטכניקה, בלחץ המופעל העיסוי, מטרת העיסוי והחלקים בגופם שמתמקדים בהם בזמן העיסוי. השאלה הנפוצה ביותר היא- מה ההבדל בין עיסוי שוודי לעיסוי רקמות עמוק? נסביר בקצרה על שני העיסויים ולאחר מכן נדון על ההבדלים.
עיסוי שוודי
עיסוי נפוץ מאד ומתאים לאנשים המעוניינים בהרפייה והקלה על המתח שיש בגוף. עיסוי שוודי מקל ומרפה שרירים תפוסים כתוצאה מפעילות יומיומית כמו ישיבה במשרד מול המחשב או מפעילות גופנית. העיסוי מועיל לאנשים שיש להם מתח בכתפיים, צוואר וגב תחתון. העיסוי השוודי המסורתי כולל את כל הגוף ומגביר את זרימת הדם. בדרך כלל העיסוי מתחיל משכיבה על הבטן וההתרכזות בזמן העיסוי היא בחלק האחורי של הגוף ולאחר מכן שוכבים על הגב ומתרכזים בחלק הקדמי של הגוף.
העיסוי יכלול תנועות הזזה, תנועות לישה, שפשוף, טכניקות רטט, תנועות מפרקים פסיביות ופעילות, מתיחות וכיפוף המפרקים בסיוע המטפל. תוך כדי העיסוי מופעל לחץ קל עד בינוני על השרירים. אם יש לכם איזור ספציפי שתפוס, כדאי לשתף את המטפל ולבקש ממנו להתמקד באיזור זה במשך רוב הטיפול. בטיפול זה נשארים ללא בגדים (למעט תחתונים) אבל במשך כל זמן העיסוי הגוף מכוסה למעט המקומות שמתבצע בהם העיסוי. אתם תוכלו להגיד למטפל איזו מידת עוצמה של עיסוי אתם רוצים- חלשה, בינונית או חזקה. בעיסוי זה נעשה שימוש בשמן או קרם בשביל להשלים את אווירת הרוגע והשלווה.
עיסוי רקמות עמוק
עיסוי הדומה לעיסוי שוודי אבל מיועד למטרה אחרת. העיסוי מיועד לספורטאים, לאנשים העוסקים בפעילות גופנית, פריצת דיסק, בעיות אורטופדיות ואנשים הסובלים מכאבים כרוניים כגון- כאבים בגב התחתון, פיברומיאלגיה וכן הלאה.
בעיסוי רקמות עמוק משתמשים באותן תנועות ליטוף ותנועות לישה כמו בעיסוי שוודי אך הלחץ המופעל הוא גדול יותר ויכול להיות שלחלק מהאנשים זה יחשב ככואב. על מנת להגיע לרקמת שריר עמוקה, המטפל יעסה שכבה אחר שכבה של שריר ומפעם לפעם יפעיל יותר לחץ עם שימוש בטכניקות מיוחדות בעזרת האצבעות, האגרופים, הזרועות ואפילו המפרקים. לפני העיסוי חשוב שתדברו עם המטפל שלכם ותסבירו לו על המקום הכואב והבעיה. בזמן העיסוי, אם העיסוי כואב מדי, תגידו זאת למטפל.
דבר נוסף שיש לשים אליו לב הוא שלאחר עיסוי רקמות עמוק אתם עשויים להרגיש קצת כואבים למשך יום או יומיים לאחר העיסוי. הסיבה לכך היא שחומצה לקטית משתחררת במהלך הטיפול וזו הסיבה לכך שהמטפלים ימליצו לשתות הרבה מים לאחר העיסוי כדי לעזור לגוף לשטוף את החומצה מהרקמות שלך.
לא הבנתי, אז איזה עיסוי הכי מומלץ?
אין עיסוי שהוא מומלץ יותר ואו עיסוי שמומלץ פחות. שני העיסויים הללו, עיסוי שוודי ועיסוי רקמות עמוק, מאד פופולריים ולא בכדי. ההבדל העיקרי ביניהם הוא ברמת הלחץ בעת העיסוי. אם אתם מחפשים רגיעה והקלה של השרירים התפוסים, כנראה שעיסוי שוודי יותר מתאים לכם. אם אתם סובלים מכאבי שרירים כרונים, מתאוששים מאימונים מאומצים או משקמים לאחר פציעה, כדאי לכם לשקול לבחור עיסוי רקמות עמוק. הכי חשוב, לפני שאתם בוחרים את העיסוי, חשבו קודם על הצרכים שלכם ותוודאו שהמעסה שלכם מקצועי ועבר הכשרה ראויה.
אוקיי, החלטנו איזה עיסוי אנחנו רוצים. מה הלאה?
לפני שאתם הולכים לטיפול אתה חייב לוודא שהמטפל הוא בעל מקצוע שעבר הכשרה מקצועית כדי לא לגרום נזק לגוף שלכם. ב-Wakee ישנם מבחר מטפלים מרחבי הארץ, אמינים ומקצועיים שעברו הכשרה ועם המון המלצות מלקוחות מרוצים. אם תרצו להזמין עיסוי להיום, זו ממש לא בעיה! אתם נכנסים לאפליקציית ווייקי ובוחרים את סוג העיסוי הרצוי, השעה הרצויה (במסגרת השעות הקרובות) וטווח מחירים אותו תהיו מוכנים לשלם. לאחר מכן, האפליקציה תחפש את המטפלים המקצועיים והמומלצים ביותר שנמצאים באזורכם, שפנויים בשעה שרציתם ועונים להגדרות המחיר שלכם.
לפני ההגעה למטפל, כדאי להסביר לו האם אתם מצפים לטיפול מתמשך של כמה פעמים או טיפול אחד ויחיד. כלומר, האם העיסוי הוא חלק מתוכנית טיפול ארוכת טווח או לא. תצטרכו למלא הצהרת בריאות ובמידת הצורך ליידע את המטפל בבעיות או ניתוחים שעברתם (למשל אם עברתם פריצת דיסק בעבר).